Kelas Makeup Solekan Pengantin Advance Di Lanson Place, Ampang.

Hai rindunya nak menulis, lama betul kosong wordpress ni kan? Setelah lama mengilang akhirnya kali ini Lora Dash muncul kembali dengan semangat baru dan azam yang baru!

Yes, this 2017 is my year! Yippie.. Hip hip HOREY! 

Insya Allah, sis Lora akan memberikan perkhidmatan yang terbaik daripada ladang. Semalam, 27th March 2017 ada kelas makeup solekan advance ( Malay Bridal Makeup ) yang telah berlangsung di Lanson Place, Ampang.

Seramai 4 Orang ex-student yang pernah hadir kelas makeup sis Lora sewaktu kelas 1 Parlimen 1 Kemahiran anjuran Kementerian Wilayah dan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur untuk Kursus Seni Solekan dan Transformasi Diri 2016 yang sudah berlangsung dengan jayanya di Segambut, Kuala Lumpur.

Ingat teknik yang terbaik adalah daripada sentuhannya bukan sahaja semata-mata terletak pada produk yang digunakannya.

Less is MORE conceptnya.

So pelbagai teknik yang digunakan di antaranya adalah :

  • Span/belnding sponge seharusnya sedikit basah untuk menghasilkan makeup yang sedikit glowy dan dewy finishing looks
  • Elakkan pemakaian primer yang jenis matte untuk kulit yang kering
  • Primer jenis matter sesuai untuk kulit yang oily dan berjerawat kerana mengandungi silica di dalam primer untuk mengurangkan penghasilan minyak
  • Lebihkan pemakaian moisturiser yang berasaskan watery untuk kulit yang kering. Sis Lora pakai Clinnique je

Jum tengok hasil solekan daripada peserta yang telah hasilkan makeup di dalam kelas solekan makeup advance.

Model yang ini namanya Sakinah dan dimakeupkan oleh Eniez, cun kan? Fotogenik habis.

kelas solekan.jpg

Model nama : Sakinah

Makeup by  : Eniez 

makeup nikah.jpg
Nama model ni Sakinah. Sakinah memang buat modelling part time.

 

Model nama : Sakinah

Makeup by  : Eniez 

 

makeup photoshoot.jpg
Siap pakai sarung tangan ala-ala english photoshoot macam tu.

Model nama : Sakinah

Makeup by  : Eniez 

Wah kagum betul la lepas dah tunjuk demo kat depan akhirnya dapat juga kesemua peserta. Teknik bergambar pun seharusnya ada caranya kerana untuk mendapatkan gambar yang cantik kena pakai LED ring light. So memang akan enhance lagi makeup tersebut lah kalau pakai phone android atau iphone sekalipun. Tak payah nak edit sangat pakai apps 360 tu.

Teknik bergambar pun seharusnya ada caranya kerana untuk mendapatkan gambar yang cantik kena pakai LED ring light.

Yang ini pula sis Lora makeupkan. Nama dia Yana. Gorgeous sebab dia memang buat buat freelance parttime muslimah modelling pun. Si Yana ni memang tauke jual ring light. Boleh tengok Instagram dan facebook dia. Harga memang berbaloi la kalau beli dengan dia.

solekan.jpg
Yana si gorgeous model yang sudah punyai satu anak.

Model : Yana

Makeup by: Lora Dash

kelas solekan kl.jpg
Macam bidadari syurga pun ada Sis Lora tengok mereka berdua ni.

Model : Yana dan Sakinah

Makeup by  : Eniez  & Lora Dash

Alhamdullilah … all went well.. semua dapat bawa balik ilmu dan idea makeup yang baru. Teknik solekan yang ringan dan tidak mudah pecah. Alhamdullilah

So kepada siapa-siapa yang nak belajar kelas solekan dan andaman secara personal ataupun group boleh lah email kepada sis Lora. Jangan segan, Sis Lora tak makan orang pun!

email : suffygrooming@gmail.com

Okay, see you soon!

Love,

Sis Lora Dash

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s